workshops fotografie

digitale fotografie

De digitale fotografie heeft voor kinderen het grote voordeel dat resultaten direkt beschikbaar zijn. Alle kinderen kunnen de foto’s op een computerscherm zien ontstaan. Ook kun je laten zien hoe foto’s gemanipuleerd kunnen worden. Een belangrijk doel van de cursus is om kinderen zich bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is met fotografie. Er wordt bijvoorbeeld een superklein speelgoedautotje zo gefotografeerd dat het er enorm uitziet.

autotje

 

portretfotografie

Tijdens de workshops fotograferen de kinderen vooral elkaar. Op deze manier worden bij een opdracht zoveel mogelijk kinderen betrokken. De portretfoto’s gaan uit van allerlei verschillende technieken. De ene keer wordt een foto gemaakt met een getruukte achtergrond, de andere keer zijn er meervoudige belichtingen met flits of macroopnames van ogen en monden. Als het even kan werken de kinderen die op dat moment niet aan het fotograferen zijn aan een andere opdracht, zoals het maken van een achtergrond voor een foto.

digitaal_portret_1

 

tekenen met licht

Het is de bedoeling om de diverse mogelijkheden van fotografie te laten zien. Tekenen met licht is er één van. Picasso kon met één beweging in het donker met een lampje een stier tekenen. Dat zal ons niet lukken. Het blijkt al moeilijk genoeg om een eenvoudige vorm als een bloem, een hart of een sterretje te maken.

tekenen met licht

 

Reclamefoto’s

Hoe maak je een reclame voor erwtensoep, hoe moet je kijken, wat voor achtergrond kies je…

Hoe laat je zien dat het echt heel koud is… Wat voor kleren trek je aan… Is de boodschap duidelijk… allemaal vragen waarover het in de reclamefotografie gaat.

 

soepblik in de kou